„NEM IGAZ, HOGY A CICÁK”

12909689_1108728582511999_3000110508724942708_o

Pintér Kitti az ELTE magyar szakos tanulója. Leginkább ír, olvas, tanul és kutat (jelenleg: Halápy Konstantin piarista szerzetes Apologorum Moralium című fabulagyűjteményével foglalkozik). Tökéletes szimbionta kapcsolatban él vörös macskájával és vizslájával, egyébként nem mellesleg a PT csodálatos kreatívírás-tanára. Mi kérdeztük, ő válaszolt.

KecskeNEWSás: Mióta vagy szekcióvezető, és hogy kerültél a PT-hez?

Kitti: Tavaly óta, a kishúgom járt fotóra, és láttam, hogy van kreatívírás-szekció is, szóval jelentkeztem.kittikép

KN: Hogyan készülsz fel az órákra?

K: Össze szoktam írni a feladatokat, amiket kitalálok még a tábori hetek előtt; viszont mivel szeretem személyre szabottan játszani ezt az írósdit, sokszor variálok óra közben is például. Mindenki más, másban jó, vagy a legjobb, és én olyan kihívásokat szeretnék a srácok elé állítani, amik nemcsak a fejlődést segítik elő, hanem élvezhetőek is.

KN: Melyik a kedvenc részed a táborban?

K: Én a saját foglalkozásaimon szeretek lenni legjobban, érthető okokból. Nagyon jó a társaság, a hangulat, és fürdőzöm a táborlakókból sugárzó tehetségben.

KN: Hogy néz ki egy napod?

K: Mint mindenki másé, csak a másik oldalról.

KN: A nap melyik részét szereted a legjobban?

K: Az alukálást.

KN: Mikor szoktál felkelni és lefeküdni a táborban?

K: Korán, mert keltés és reggeli(ztetés) van, és későn, mert a táborlakók kitanulták a csínyek csínját-bínját, lenyűgöző és zseniális érvekkel/megoldásokkal tudnak előrukkolni az alvás ellen.

KN: Van-e időd, lehetőséged a táborban olvasni? Szoktál-e magaddal könyveket hozni (tankönyv, szakirodalom, szépirodalom)?

K: Hát, folyton olvasok. Olvasunk, elemzünk, ezzel foglalkozunk három hétig, az olvasás technikájával, a metódusaival, stb. Az írás egyik legfontosabb momentuma ez; persze a kérdésedre válaszolva azt kell mondjam, hogy a gyerekek szövegein kívül ritkán van időm másra, sokszor éjjel is azokat kommentálgatom meg javítgatom. Most viszont kénytelen leszek foglalkozni esténként a saját kutatásommal is, szóval valahogy be kell majd ütemezni estére ezt is.

KN: Ki szokott lenni a szobatársad?

K: Adrimadri, a képzőművész tanár néni.

KN: Miért pont a cicák?

K: Nem igaz, hogy a cicák. A kutyák meg az elefántok is, meg a medúzák, a tücskök, nyuszikák. A cicákra hasonlítok amúgy legjobban természetben.

KN: Miért pont Izland?

K: Mert gyönyörű.