CELEB A PT-BEN!

b

A minap lehetőséget kaptam, hogy interjút készítsek Bogos Csabával (ismertebb nevén Boldzerrel), a sok tinilány szívét meghódító videobloggerrel.

Kedves Balázs újságírótársammal kikérdeztük pár infóról, amit talán még ti sem tudtatok. A hosszú beszélgetés után világossá vált, hogy egyáltalán nem olyan, amilyennek elképzeltem. Kellemesen csalódtam, és ez nagyon meglepett.

KecskeNEWSás: Mi az első dolog, amit megnézel egy lányon?

Boldzer: Legelőször a szemét nézem meg és a haját. Legalábbis azok színét, illetve az arcának a mimikájára  figyelek.

KN: És mi az a belső tulajdonság, ami szerinted elengedhetetlen?

B: Igazából ez tök változó. Talán az, hogy legyen értelmes.

KN: Van olyan lány itt a PT-ben, aki felkeltette az érdeklődésed?

B: Elég fáradt vagyok, és alig van szabadidőm, ezért nem nagyon volt időm a lányokkal foglalkozni, de vannak, akiket megnéztem.

KN: Tudtommal hárman vagytok testvérek. Jól kijöttök egymással? Mit gondolsz, jó tesó vagy?

B: Nem szoktunk túl sokat beszélni. Ők sorozatot néznek, én meg a barátaimmal vagyok többet és/vagy videózok. De ettől függetlenül teljesen jól elvagyunk. Nem verekedünk meg semmi ilyesmi, inkább segítünk egymásnak.

KN: Mi a legcikibb sztorid?

B: Hát, ugye, én most voltam a középsuli táborában, és bezártam magamat úgy, hogy az ajtóból kitéptem a kilincset. Végül úgy jutottam ki, hogy a harmadikról kimásztam a teraszra, és elkezdtem mászni. A portán ott volt a pótkulcs, amivel megpróbáltam utána kinyitni, de mivel az sem működött, inkább berúgtam az ajtót. Végül is ez nem olyan ciki, de ott és akkor annak éreztem, ráadásul az ajtó díja se volt olcsó.

KN: Mit szeretsz magadban?

B: Erre nem lehet válaszolni úgy, hogy ne tűnjek egoistának vagy ilyesmi. Azt szeretem talán magamban, hogy meg tudok nevettetni sok mindenkit, és egy új társaságba is hamar beilleszkedem. Könnyen veszem az akadályokat.

b

KN: És mit nem szeretsz magadban?

B: Azt, hogy amikor megkérnek valamire, azt szeretem halogatni. Például most feladtak nekem egy olyan dolgot, hogy csináljak reklámvideót valamiről, és ezt is ezerrel halogatom. Szóval szerintem ez rossz tulajdonság.

KN: Mi az a dolog, amit szeretsz, ha tudnak rólad?

B: Szeretem, ha tudják, hogy videózom.

KN: Milyen érzés volt belecsöppenni ebbe a „celeb” életbe?

B: Nem mondanám, hogy celeb.

KN: Akkor népszerű.

B: Még az sem. Inkább úgy mondanám, hogy YouTube-er életbe. Igazából tök hirtelen jött ez az egész. Nagyon durva volt az elején, habár még most is durva, de már kezdek hozzászokni. Eszméletlen érzés, hogy ilyen sokan néznek, és extra szeretetet kapok, de nagyon sok munkát és időt vesz igénybe; vágás egész nap. Elfáradok nap végére mindig, de szerintem teljesen megéri.

KN: És nálad hogyan jönnek a videóötletek? Mész az utcán, és egyszer csak: „hopp, arról lehetne egy videót is csinálni”? Jegyzetelsz kicsit, meg ilyesmi?

B: Nem. Nem szoktam jegyzetelni. Mindig spontán csinálom a videókat. Hirtelen jött ötletek alapján. Illetve amikor egy külföldi videósnál meglátok egy témát, ami érdekel, azt is szívesen elsajátítom. Nem copyzom vagy ilyesmi, csak ha érdekel, és érdekesnek találom, akkor miért ne?

KN: Mit csinálsz, ha épp nem videózol?

B: Vagy alszom, vagy barátaimmal vagyok. Ilyesmiket.

KN: Hol ismerted meg Bánki Benit?

B: Osztálytársam az unokatestvére. 5-6.osztályban (3-4 éve) elmentem hozzájuk, és ott volt a Beni is, csak akkor ő még rappelt és nem slammelt. Odamentem, és vittem neki sütit (azt hiszem, egy mogyorósat), már nem is emlékszem, miért. Úgyhogy mi ilyen családias körülmények között ismerkedtünk meg.

KN: Megbántad? Ha újrakezdhetnéd, ugyanúgy vinnél neki sütit?

B: Nem, dehogy. Simán.

KN: Sokak szerint nagyképű vagy. Szerinted miért gondolják ezt?

B: Szerintem azért, mert mostanában nem nagyon érek rá. Táborozom, dolgozom, és így nem nagyon tudom frissíteni az oldalaimat. A facebook-üzenetekre se nagyon tudok válaszolni.  Talán ez az oka. Pedig igyekszem mindent megnézni, kommenteket is próbálom elolvasni.

b

KN: És a táborban lévők? Ők miért?

B: Hát nem tudok olyanokkal beszélni, akik nem jönnek oda hozzám beszélgetni. Ne nekem kelljen odamenni egy vadidegenhez. Ő talán ismer engem, de én őt nem. Aki eddig odajött hozzám, nem küldtem el. Általában jót beszélgettünk.

KN: A PT egy elég közvetlen tábor. Mindenki odamegy mindenkihez. Sokkal jobban éreznéd magad, ha te is odamennél másokhoz.

B: Én szívesen beszélgetek mindenkivel, ha odajön. Nem ráznék le senkit.

KN: Hogy érzed magad a táborban?

B: Változó, de nagyon jó. Csak előző héten egy teljesen másfajta táborban voltam, és így elég nehéz átállni.

KN: Megbántad, hogy eljöttél?

B: Nem! Nem bántam meg. Jó a társaság, meg minden, csak nem az én ízlésvilágom.

KN: Sokan felismernek az utcán?

B: Most már vágom, miért hiszik azt, hogy nagyképű vagyok. Ilyen kérdésekre csak nagyképű választ lehet adni. :D De amúgy igen, sokan felismernek. Utcán sétálva is. De én ezt szeretem. Mármint nem azt, hogy néznek, hanem hogy odajönnek.

KN: Pont ezt szerettem volna kérdezni, hogy oda mernek-e menni, vagy inkább távolról, mutogatva mondják, hogy „ÚRISTEN, OTT VAN BOLDZER”?

B: Van mindkettőből bőven. De szerencsére mostanában inkább odajönnek. Így sokkal jobb.

KN: Mennyit változtál szerinted, amióta videózol?

B: Hát szerintem pozitív irányba változtam, de nagyon sokat. Szerintem ha nem lenne a YouTube, elég antiszociális ember lennék.

KN: Mit szeretsz a legjobban a videózásban?

B: Az egész folyamatot. Hogy felveszem a videót, megvágom, reklámozom, és utána a feltöltés. Meg amikor kint van, ahogy nő a megtekintés. De az a legjobb, hogy én is szeretem, a nézőim többsége is, és szerintem ez a lényeg.

KN: A szüleid végig ott voltak? Támogattak benne?

B: Hát, főként nem a szüleim támogattak. Ők azt sem tudják, mi az a YouTube. Kialakítottam egy olyan baráti kört, akik tudnak segíteni, ha kell. Főként idősebb emberekből áll, mint például HáDávid.

KN: Most jön a legfontosabb kérdés. Tényleg nem szereted a fagyit?

B: Tényleg nem szeretem. De szerintem most a PT-ben megkóstolom, már csak egy videó kedvéért. De ez tényleg nem jó. Mindig fáj tőle a fogam.

b

KN: Beni azt mondta, 3 mellbimbód van. Milyen érzés?

B: Nagyon jó érzés.

*Megmutatta és tényleg olyan, mint ha 3 lenne. De nem vészes, nyugi. Menjetek oda hozzá nyugodtan, ha cukik vagytok, megmutatja nektek is.*

KN:  Mennyi hajlakkot hoztál magaddal a táborba?

B: Nem sokat. De most elég lesz, mert nem nagyon hajlakkozom.

KN: Beni azt mondta, nem fürödtél vasárnap. Ezt azóta bepótoltad?

B: Bepótoltam. Ma is fogok még fürdeni. De ő sem fürdött.

KN: Milyen videókat tervezel a jövőben?

B: Elsősorban a táborról, illetve a húgaimmal és más videósokkal.

KN: Hogyan érintenek a negatív kritikák?

B: Hát, igazából én olyan sokkal nem találkozom. Több a pozitív, mint a negatív, úgyhogy nem nagyon érint meg.

KN: Honnan jött a Boldzer név?

B: Amikor fiatalabb voltam, kellett egy név Minecrafthoz, és mivel minden barátomnak tök menő neve volt, nekem is kellett egy. Aztán mivel BOgos, ezért BOldzer.

KN: Miért csináltatok Benivel egymás ellen csapatot? Mi lett ezzel?

B: Volt valakinek egy hülye koncepciója, amit nem tudott jól felvázolni. És így sajnos nem tudtuk megvalósítani. Állítólag vannak csapatok, csak mi nem nagyon tudunk róluk semmit.

KN: Mit tervezel még a nyárra?

B: Még megyek egy fesztiválra. Balatonozni szeretnék még párszor, meg Pestre is biztosan megyek fel.

KN: A régi barátaiddal tartod még a kapcsolatot?

B: Persze. Csak őket nem nagyon említem, de vannak. Velük is sokat vagyok együtt.

KN: Hogyan csábítasz el egy lányt?

B: Nem tudom, rég volt olyan, hogy odamentem egy lányhoz, és elkezdtem ismerkedni. Ez mindig kialakul. Viszont ha már van barátnőm, akkor mindig meglepem valami cukisággal. Rózsa meg ilyesmi.

www.GIFCreator.me_JXveHO

KN: Mi az életcélod?

B: Sok helyre el szeretnék menni, mindent ki akarok próbálni, és úgy akarok élni, hogy amikor öreg leszek, elmondhassam, hogy éltem. Meg most megyek 9.-be, és informatika szakon vagyok, úgyhogy majd meglátjuk.

KN: Hova szeretnél eljutni mindenképpen?

B: Amerika vagy Ausztrália. Ezek most a favok. Kíváncsi vagyok az ottani „kultúrákra”.

KN: És kivel mennél szívesen?

B: Barátokkal szeretnék majd.

KN: Miért lett szőke a hajad?

B: Mint mondtam; mindent ki akarok próbálni. De nem tervezem így hagyni. Még középsulitábor előtt festettem be.

KN: Úgy hallottam, elmész a táborból szerdán. Miért?

B: Hívtak Debrecenbe a Campus Fesztiválra, úgyhogy arra elmegyek. De harmadik héten, lehet, visszajövök. Majd meglátjuk.