CICÁS GIF, FILOZÓFIA, POST-HARDCORE

faster-wifi

Ha a neten szörfölünk, akarva-akaratlan szembejön velünk egy macskás gif, fogyókúrás módszerekről szóló, vagy társkereső hirdetés.

Ha valamilyen okból felmerészkedem a világhálóra, és egyenes úton akarok eljutni célomig, iszonyúan zavar, amikor mindenféle reklámok, ilyen-olyan átverések és kibiztosított cukisággránátok fogadnak az oldalsávban, vagy a lap alján.

Ilyenek például a cicák, akik a nagymamák paneljein, puffokon, bőrkanapékon, bevásárlókosárkákon és kislakásokon kívül már az űrt is meghódították, ezzel kiterjesztve hatalmukat.  Vajon az univerzum 24 milliárd fényévnyi, azaz 227 milliárdszor egybillió kilométernyi tere elég nekik?

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (6)

Persze az ősi harc háziállataink között még mindig tart, a trendet követni kezdték a szmokingos és napszemüveges kutyák sütivel vagy csokornyakkendőben.

unnamed (5)

unnamed (3)

unnamed (4)

És ha ez még nem borítaná ki a különböző közösségi oldalakra, vagy hírportálokra látogatókat kellőképpen, még mindig ott vannak a villódzó ajánlatok krémekről, kenőcsökről, alternatív gyógymódokról és csodaszerekről, amik megakadályozzák az öregedést, megfiatalítanak, vagy levarázsolják a felesleget.

Körülbelül akkor szoktunk eltöprengeni a billentyűzet általi öngyilkosság előnyein, amikor a virtuális szemét már bűzölgő kupacokban áll, és az értéktelen tartalom olyan szinten feltornyozódott, hogy eltakarja a keresett dolgainkra való kilátást.

Pedig egyáltalán nem igaz a kijelentés, miszerint minden, ami az interneten található, céltalan. A pofátlanul elénk sodródó és indokolatlan gifeken kívül léteznek olyanok is, amik egyszerre frankók és tudományosak, illetve a suliban is érdemes lenne a tanítás eszközeként használni őket. Kifejezetten szórakoztató azt nézni, ahogy a szódiumban gazdag szójaszósz megtáncoltatja a halott tintahalat, vagy hogy mi történik, ha a szárazjég és a mosogatószer közelebbről is megismeri egymást. Mindemellett rendkívül izgalmas megfigyelni, mit csinál a vér a hidrogén-peroxiddal.

Aki igazán hasznosan szeretné tölteni a szabadidejét, mindenképpen kattintson a http://namitgondolsz.hu/ -ra, vagy a http://mifil.hu/ honlapjára.  Ezeknek az online kezdeményezéseknek a célja az ismeretterjesztés, készítői arra motiválnak, hogy kezdjünk el a filozófiával foglalkozni, hiszen az a hétköznapokban, meg úgy általában az életünkben, mindenhol jelen van.

Ha ennek ellenére még mindig nem vagy elégedett, hallgasd meg a La Dispute együttes egyik érzelemdús számát, és üvölts együtt az énekessel!

Egy biztos: a mi generációnk sem rossz, ha képesek vagyunk megtalálni a szépet benne. Az űrcicák pedig mégiscsak imádnivalóak!

unnamed