A DC COMICS VILÁGA

tumblr_nsl6ahcTN81up4tl8o1_1280

Régi képregényolvasók vagy -gyűjtők tudni fogják, miről lesz itt szó. A DC Comics, egy amerikai vállalat 1935 óta készít képregényeket.

Első képregényük a „New Fun: The Big Comic Magazine #1” volt. Fő témájuk a szuperhősök, ami miatt nagy hírnevet kapott ez a cég.

A legnagyobb sikert a detective képregények hozták, mivel ez bemutatta a DC univerzumának Batmant, aki egy denevérjelmezes detektív, és Gothamet őrzi esténként. Bruce Wayne-nek (azaz Batmannek) kiskorában megölték a szüleit, ezért egyedül maradt a komornyikával, Alfréd Pennyworthtel. Bruce megfogadta, hogy ezentúl meg fogja védeni Gothamet. Ennek a szuperhősnek” nincsenek képességei, kivéve Sherlock Holmes okosságát a tetthelyeken, ami segít neki elfogni a rosszakat. Van egy öve, amiben a navigálási és harcolási készletét tartja. Ebbe beletartozik a Batarang, egy denevér alakú dobócsillag, egy vonallövő, aminek a végeiből két acéldrót vágódik a szomszédos falakba. Ezt gyakran arra használja, hogy olyan távokat tegyen meg két fal között (ahol például le van szakadva a padló), amit normálisan nem tudna. Ennek a detektívnek tele van az öve mindenféle szerszámmal. A legjobban ismert Batman-képregény neve BATMAN#1, amelyben bemutatták a hősünk riválisát, Jokert, egy mániákus bohócot. Első pillantásra mindenkit megtéveszt, de belül intelligens és emberismerő. Talán ezért tudott mindig elmenekülni Batmantől ez a szupergonosz.

tumblr_nidxkhg6FJ1rbbu13o1_500

Egy talán jobban ismert szuperhős neve Superman. Első megjelenése 1938-ban volt, az „Action Comics #1”-ben. Kal-El (születési neve) a haldokló Krypton bolygón élt szüleivel Jor-Ellel és Larával. Egyszer egy rakétába tették a kisfiukat, és kilőtték őt az űrbe, hogy eltávolítsák a pusztuló bolygóról. Ez a rakéta a Földre zuhant, és nemsokára megtalálta Jonathan és Martha Kent. Amikor meglátták a kisgyereket, elkábultak, és elhatározták, hogy felnevelik. Fiukként nevelték fel Smallville-ben, Kansasben, a Clark nevet adván neki. Egy Daily Planet című újságíró cégnek dolgozott, Metropolisban. Itt találkozott a szerelmével, egy Lois Lane nevű újságíróval. Amikor nem újságot írt, akkor Metropolist védte. Superman képességei a repülés, röntgenlátás, emberfölötti erő, hőlátás és fagyos lehelet. Legnagyobb ellensége Lex Luthor, egy  briliáns szupergonosz. Superman egyetlen gyengéje a Kriptonit, amely elveszi az összes erejét egy időre. Bár idegen ebben a világban, Superman nagyra becsüli az emberiséget.

tumblr_mtv9ckiCyp1rqilcwo1_400

Superman szövetségese Wonder Woman, Hippolyta lánya. Az istenek adtak neki erőt, hogy a gonosz ellen harcoljon. Csak nők nevelték Themyscira szigetén, nagykövetnek küldvén a férfiak földjére, hogy elterjessze az erő és szeretet szavát. Wonder Woman mindenféle bűn ellen harcol, és közben a nőket is képviseli. A felszerelése az igazság lasszója, mágikus páncélkesztyű, és egy láthatatlan sugárhajtású repülő. Álneve Diana Prince, egy kormányzati ügynök a Metahumán Bizottság  Tanszékénél. Wonder Woman benne van az Igazság Ligában, melybe Batman és Superman is belépett.

Wonder-Woman