TURISTÁKNAK AJÁNLOTT

11811390_975814145803444_1915282943781227620_n

Minden országban vannak olyan jellegzetességek, amiket máshol nem találhatsz meg.

Lehetetlen úgy elmenni nyaralni, hogy azt tudd mondani, nincs is itt semmi látványosság. Magyarország például tele van szuper, felfedezésre váró helyekkel! Rengeteg olyan helyszín és szépség rejlik itt, amikről még  a magyarok sem tudnak, nemhogy a külföldiek.
1. Magyarkert: Más néven Kis-Magyarország. Bugac-puszta mellett fekszik, és a lényege, hogy országunk egy kisebb másolata. Amikor családi programként úgy döntöttünk, elmegyünk és meglátogatjuk a Bugac-pusztaság nagy ürességét, véletlenül találtunk egy nagy fakaput az út szélén. Utánanéztünk, és nagyon megtetszett az egész ötlet. Egy botanikus kert, ami terepasztalként szolgál. A cél, hogy a kisgyerekek szabadon és játékosan járják körbe az országot. Mindent lemásoltak méretarányosan, és tényleg nagyon jól van megcsinálva az egész. A kert körül különböző állomásokat találunk, ahol különböző programlehetőségeket lehet kipróbálni. Paintball, állatsimogató és sok egyéb gyerekprogram közül választhatunk. Szülői felügyelet sehol sem kötelező. Amíg a gyerek játszadozik a mini Duna-parton, a szülők pihenhetnek a Nyugalom Erdejében.

Jakabszállás, 2011. május 10. Magyarország 1:1000 mératarányban megépített mása Jakabszállás külterületén.  Fotó: Ujvári Sándor

 

2. Tapolcai-tavasbarlang: Egy hosszú barlangot kell elképzelni, tele vízzel, ami gyönyörű látványt kölcsönöz csónakázás közben. Családoknak és pároknak is ajánlott. Viszont mivel a barlang nagy része ki van építve, rengeteg lehetőségünk nyílik az unaloműzésre. Fürdőzések, túrák, barlangászás gyerekeknek… Felejthetetlen látvány és élmények itt, Magyarországon, amiről nem is tudtál.Tapolcai_tavasbarlang_03_Egri_Cs

3. Egerszalók sódombja: Egy káprázatos természeti képződményt lehet itt megcsodálni. A 18 méter magas domb tetejéről lefolyik a mész, ami szép lassan lerakódik. Már majdnem szikrázó fehér az egész, és amikor ránézel, nem látsz semmit, mert kiég a szemed. Megtekinthető bármikor és bárkinek.  A mellette lévő wellnesshotelben fürdőt és minden nyugalomhoz szükséges dolgot meg lehet találni. Mintha csak külföldön lennél.

Mészkő teraszok

4. Lillafüredi kastélyszálló: Egy lenyűgöző palota, amiben egyre több szolgáltatással kényeztetik az embereket. Magyarország harmadik legnagyobb városától, Miskolctól 10 km-re, a Bükk-hegység keleti részén található hazánk egyik legszebb üdülőhelye. A wellness és kényelem fogalma itt az egekbe nyúlik. A lélegzetelállító táj és patakcsobogás miatt álomvilágba képzeled magad. Gyerekes családoknak, friss házasoknak külön programok és lehetőségek vannak. Itt bárki el tud lazulni, és elfelejtheti a mindennapi gondokat.2086

5. Rudabányai bányató: Körülbelül 60 méter mély, ami azt jelenti, hogy hazánk legmélyebb tava. Hihetetlenül csodálatos látvány, ahogy a hegyek körülölelik a tavat, mint egy koszorú. Túraútnak bármikor ajánlott.

1306662913_nagykep

+1 Szűcs Marci: Minden turistának, külföldinek, belföldinek és földönkívülinek kötelező megtekintenie a táncosok táncosát! Híres és lélegzetelállító mozgásával másodpercek alatt a földre taszít, és nem ereszt. Szűcs Marcell mindenki példaképe, nem csak ha figyelemfelkeltésről van szó! Szobrot, igaz, még nem emeltek számára, de dolgozunk az ügyön. Viszont video- és képformátumban már elérhető ezen az oldalon!

1072532_548522401875040_1245965938_o