IDEGESÍT? ENGEDD EL!

o-STRESS-facebook

Biztos mindenkinek sok olyan dolog van az életében, amitől a falra mászik. Tudom, mert nekem is van. Korán kell kelni, hideg van kint, mindenki csak kritizál, vagy (mivel lány vagyok) nincs mit felvennem.

Az az igazság, hogy nagyon negatív személyiség vagyok, a legkisebb probléma is el tudja venni az életkedvem, például, hogy az esőtől begöndörödik a hajam. Ennek ellenére még én is tudok olyan dolgokat, amiktől biztos, hogy jobb kedved lesz.

o-STRESS-facebook

Ha még nem tetted meg, akkor itt az ideje! Vedd elő a telefonod, és keress vidám számokat, rakd be őket egy lejátszási listába, aztán már mehet is max. hangerőn. Nyugi, manapság már lehet olcsón is hallókészüléket venni. Nekem ez mindig segít, miközben átverekszem magam a tömegen, miután leszálltam a metróról, meg persze az, hogy – bár tudom, nem a legszebb megoldás, és határozottan nem nőies – szerintem ér halkan elküldeni valakit melegebb éghajlatra. Jól bevált módszer arra, hogy ne verjek össze senkit, amikor tizedszer lép rá a lábamra.

Tudom, sokan nem szeretnek olvasni, régen én sem szerettem. De tényleg jó érzés az, amikor olvasol egy szórakoztató könyvet, és nem tudod megállni, hogy ne nevess. Lehet, hogy csak én vagyok így, de néha, elviselhetőbb napjaimon, attól is jobb kedvem lesz, ha látok valakit a buszon, aki egy nevetést próbál elfojtani, miközben olvas. Látom magam előtt a kedvenc könyvem legviccesebb sorait, és ez már önmagában is elég.

Olvass vicceket! Jó, lehet hogy van egy-két agyrohasztóan rossz favicc, de az biztos, hogy a Mórickás viccek többsége iszonyat jó. Mondjuk, az is igaz, hogy utoljára 10 éves koromban nevettem rajtuk.

Esetleg keress képet cuki állatokról. Bár ezt, mondjuk, inkább lányoknak ajánlanám, nem nagyon láttam még fiút, akiből érdeklődést váltott volna ki egy cuki zsiráfbébit ábrázoló kép, kivéve ha együtt pózol egy kocsival vagy egy hiányos öltözetű csajjal. Ilyen képet meg még nem láttam, de azért lehet, hogy létezik.

Nem nagyon láttam még fiút, akiből érdeklődést váltott volna ki egy cuki zsiráfbébit ábrázoló kép, kivéve ha együtt pózol egy kocsival vagy egy hiányos öltözetű csajjal.

És általában ezek után már az sem zavar, ha valaki a zuhogó esőben jön rá, hogy nagyon siet valahova, és 5000 km/óra sebességgel száguld végig méregdrága kocsijával az utcán, tönkretéve a nagy nehezen kiválasztott ruhámat. Nos, köszi, de én inkább otthon szeretek fürdeni.

Ha minden elszakad, vegyél egy tábla csokit (vagy ötöt), mert a csoki köztudottan boldogsághormont generál, nem számít, hogy másnap gurulsz a suliba, de legalább jobb kedved lesz tőle.

És végül itt egy olyan opció, amit nem mindenki tud megtenni, de aki igen, annak nagyon ajánlom. Menj fel a PEOPLE TEAM oldalára, és nézd meg a nyáron készült képeket. Mondjuk, én már többször majdnem felálltam a székemből, mondván, most veszek egy buszjegyet, és lecuccolok Kecskemétre, de sajnos muszáj várnom jövő nyárig.

Minden rosszban van valami jó vagy vicces, és néha tudni kell saját magadon is nevetni, ha kell.

Simon Sári