Már nem szigorúan tábor

Táborélmény
PEOPLE TEAM tábor

A régi PEOPLE TEAM-esek még emlékeznek az ősi rendszerre, amiben a rosszalkodás mennyisége egyenesen arányos volt a fekvőtámaszok számával. Ez lehet, hogy elsőre túl szigorúnak hangzik, de megérdemeltük.

A PEOPLE TEAM egy gyerektábor, ezért a trágár beszólásoknak helye nincs! Ezt a szabályt elvileg mindenki betartja… elvileg. Az a baj velünk, gyerekekkel, hogy ha valami meg van tiltva, akkor automatikusan kipróbáljuk. Ez nem feltétlenül tudatos, de legbelül mind kíváncsiak vagyunk rá, mégis mit kapnánk egy ilyen kis csínyért. Ha látjuk vagy tapasztaljuk, hogy ez kellemetlen büntetéssel jár, akkor nem próbáljuk ki még egyszer, a józan ész legalábbis ezt diktálná.

A fekvőztetés kiváló megtorlási módszer volt: nem erőszakos kínzás, mégsem szeretik a gyerekek, és még az erőnlétüket is fejleszti. Ki találna ki ennél jobb büntetési formát? Még szép, hogy a szülők.

Sajnos voltak nyápic kölykök, akik bizony árulkodtak anyuciéknak, hogy nem érzik jól magukat. Az ősök persze rögtön telefonáltak. Mert a gonosz, szadista mókusok hogy merészelik megbüntetni az ő egyetlen gyermeküket a világ egyik leglazább módszerével, amikor az megszegi a szabályokat?! Felháborító, nem? Nem. Most komolyan, milyen gyerek az, aki nem bír ki egy-két fekvőt, amit amúgy is saját hibája miatt érdemelt ki? Jó, elismerem, hogy az a kettő fekvő néha elég soknak tűnhetett, amikor Stücki számolta a kettes számrendszerben (0, 1, 0, 0, 0, 1, 1, 0, 0, 1 és így tovább), de legalább attól kezdve nem packáztunk az infósokkal.

Na de most? A szülőknek hála mára már beszüntették az ilyen dolgokat, helyette maradt a szóban megdorgálás, hogy: „Ez egy gyerektábor, ne beszélj csúnyán, kisfiam!” Ahogy ezt várni lehetett, minket, kis vakarcsokat ez nem igazán hat meg, és egyre többször teszünk tiltott dolgokat, hiszen nem kapunk érte semmit. És ez egyenes út a szerepcsere felé. Mókusok, rettegjetek! Jövőre mi fekvőztetünk titeket.

Sajgó Réka

KecskeNEWSás-archívum

Rajtol a KecskeNEWSás!
Ahol még a madár se jár…

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Pókok! Pókok!

Kannibálok, pókok és mobillal fotózás. A PEOPLE TEAM egykori táborozóját kérdeztük, aki ma már táboroztató. Heni mesélt a PT-s élményeiről.…
PEOPLE TEAM tábor

Mit tesz az éhség az emberekkel…

Az egész táborban csend uralkodik. Már csak az előző harc nyertesei fosztják ki a büfét, legalábbis azt, ami még maradt.…
PEOPLE TEAM tábor

Kilenc éve PT

Egy „PT-veterán” interjúja következik. Gergővel szinte biztosan összefutsz a PEOPLE TEAM nyári táborában. Mutatkozz be, kérlek! Sziasztok! Nem. Na jó,…

KAPCSOLÓDÓ