Népszerűség

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Sokaknak erről a szóról egy színész vagy egy énekes jut az eszébe, pedig napjainkban is lehet valaki népszerű, de vajon hogyan?

Az ember sok helyen lehet népszerű. A mai népszerűség legismertebb formája a Facebook. Mindenki hallott már úgynevezett „Facebook-celebekről”, akik nemzetiségtől és nemtől függetlenül behálózzák a netet. Mindannyian máshogy akarják elérni ezt a fajta közkedveltséget: valaki érdekes és szokatlan dolgokat hajt végre, ezért nő meg a népszerűsége, esetleg igényes fotókat rak fel a természetről vagy emberekről, másvalaki pedig csak egész évben a Westendbe jár, vagy egész egyszerűen, ha nő az illető, kivillantja becses kebleit a csorgó nyálú férfi közönségnek (a legtöbb „celeb” Budapesten van).

Ezekért a tényezőkért cserébe az emberek a Facebook-népszerűséget mérő lájkokat kapnak. Minél több lájkkal rendelkezik valaki, annál populárisabb (vallja ezt a mai fiatalság). Az igazság az, hogy ezek a lájkok nem visznek előrébb az életben; nem tanulsz tőlük jobban, nem fognak jobban szeretni a szüleid/barátaid, maximum az egódat növelik. Ezzel a ténnyel tisztában van mindenki, de így is fontos a lájkok száma, hisz a népszerűségre vágyás emberi tulajdonság.

Úgy is lehet valaki népszerű, hogy minden hétvégén ugyanarra a helyre jár el „bandázni”, így az ottani emberek mind ismerik, és jó esetben szeretik is az illetőt. Más közösségi vagy megosztóoldalakon is lehet valaki népszerű: Tumblr, Instagram és az ehhez hasonló oldalak tartoznak ide. Itt az emberek inkább a saját érzéseiket posztolják ki, vagy művészi és kevésbé művészi képeket osztanak meg a világhálón.

Amatőr zenekarok is lehetnek népszerűek az erre szakosodott Sound Cloud nevű alkalmazáson, ahol is bárki bármilyen hanganyagot meg tud osztani a profi rock-, pop-, rapzenétől egy kisgyerek szellentéséig.

A mai világban az internet a népszerűvé válás megkönnyítésére szolgál, de az ismertségnek semmi értelme sincs, hacsak nem kiérdemelt munkával, tehetséggel éred el azt.

Mészáros Nándi

KecskeNEWSás-archívum


Haj, Villő!
Bolondok napja

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a XX. század egyik legjelentősebb iskolakritikusa.…
PEOPLE TEAM tábor

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal el a György-nap április 24-én.…
PEOPLE TEAM tábor

Ápolók világnapja

– Nagymama, képzeld, már neked is van világnapod! – lelkendezett Matyi. – Nekem? Mikor és miért? – állt meg Nagymama kezében az…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Ápolók világnapja

– Nagymama, képzeld, már neked is van világnapod! – lelkendezett Matyi. – Nekem? Mikor…