NAPOS OLDAL

10580908_776734065711454_3172159451698726377_o

Mindenkinek van legalább egy olyan barátja, aki bármilyen helyzetnek csak a rossz oldalát látja. Ő azt állítja magáról, hogy realista, de valójában ez nem igaz. A dolgok jó oldalát keresni talán nehéz lehet, de teljes mértékig megéri.

Van az a mondás, hogy: „ha az élet citrommal kínál, csinálj belőle limonádét, vagy kérj hozzá tequilát”. Nos, kétféle nézőpont létezik, én inkább az előzővel foglalkoznék. A limonádét mindenki szereti. Mi következik ebből? Csinálj olyan dolgokat, amiket szeretsz. Nincs is annál jobb, mint amikor valamit nem azért csinálsz, mert muszáj, hanem mert örömödet leled benne. Én például imádok cikket írni, ezért is vagyok itt. Ha mégis olyasmit kell csinálnod, ami nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaid közé, gondolj arra, hogy legalább más dolgokat is kipróbálhatsz, tanulhatsz, és így talán még jobb leszel abban, amit szeretsz.

10580908_776734065711454_3172159451698726377_o

Persze mindenkinek vannak problémái, és olykor belefér, ha nem érzed magad jól, sőt, néha nem is árt, ha jól kisírod magad. De majdnem minden helyzetnek van vicces oldala, ha ez megvan, már csak annyi a dolgod, hogy nevess! A nevetés köztudottan csillapítja a fájdalmat, ha nevetünk, az olyan érzés, mintha minden rendben lenne. Esetleg, ha nincs más megoldás, van egy B terv is. Egyél csokit! A csoki boldogsághormonokat termel, ezt mindenki tudja. De ne vidd túlzásba, gondolom, nem szeretnél a suliig gurulni. És nehogy azt higgyétek, hogy a boldog embereknek nincsenek problémáik. Inkább csak megtanulták kezelni őket. Tényleg nem könnyű, de nem is lehetetlen.

Itt van az elmélet is: hogy állsz a dolgokhoz? Ha már rögtön az elején azt mondod, hogy ez nem fog sikerülni, akkor ezer százalék, hogy tényleg nem fog. Próbáld meg elhinni, hogy képes vagy rá, mert igenis az vagy. És ha ezek után esetleg mégsem sikerül, ne törj le! Mondd azt: többet gyakorlok, és legközelebb menni fog.

Ne csak várd, hogy jó dolgok történjenek veled, hanem tegyél érte! Úgy alakítsd az életed, ahogy neked tetszik, mert a tiéd, és ami a legfontosabb: csak egy van belőle.

Simon Sára