Létezik-e barátság fiú és lány között? És ha igen, miért nem?

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Ha meghallják ezt a kérdést, sokan határozottan rávágják, hogy igen vagy nem. De ha jobban belegondoltok, erre nem lehet ilyen könnyen választ adni. Azt is elmondom, miért. Rengeteg tényező befolyásolja ezt.

De először nézzük meg: mi is az a barátság? Azzal szerintem mindenki egyetért, hogy a barátság jelen van a mindennapi életünkben, hiszen az ember társas lény. Nagyon fontos, hogy bizalomra épül. Senki sem mondja el legféltettebb titkait olyannak, akiben nem bízik meg, de ha valaki mégis, akkor ne lepődjön meg, hogy másnapra azon csámcsog az egész iskola. A barátok minden esetben nagyon sok időt töltenek együtt, mindent tudnak egymásról, és ha azonos nemről van szó, talán a legfontosabb, hogy soha nem féltékenyek a másikra. De mi van, ha ezt a szerepet egy olyan személy tölti be, aki a másik csapatban játszik?

Gondoljatok csak bele, annyi együtt eltöltött idő után lehetetlenség, hogy ne érezzen legalább az egyik fél többet. Ha ez nem így történik, akkor ott más a helyzet, de ezt a témát nem elemezném. Ha valaki mégis azt állítja, hogy ez nem így van, az még vagy túl fiatal, vagy hazudik. Hiszen hahó, miről szól az a sok nyálas amcsi film? Mindenki ismeri ezt a közhelyet. Legjobb barátok, aztán történik valami, és bumm. Egy röpke pillantás, és kész – nem lehet visszafordítani.

És mi van akkor, ha neked vallanak szerelmet? Nekem személy szerint ezzel nincs sok tapasztalatom, de annyi biztos, hogy elég kínos lehet, főleg, ha te nem így érzel. Ilyenkor jobb bevallani az igazat, még akkor is, ha megbántod az illetőt. Senki sem szeret hazugságban élni, és előbb-utóbb úgyis kiderül, tehát nem érdemes sokáig húzni.

Ha el akarod mondani a barátodnak, hogy te igazából szerelmes vagy belé, ne tedd! Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy fojtsd el az érzéseidet, hanem azt, hogy ezzel a barátságotoknak annyi. Ha mégis próbálkoznátok ilyesmivel, csak óvatosan! Hiszen tudjátok, barátságból lehet szerelem, de szerelemből nem lehet barátság.

Simon Sára

KecskeNEWSás-archívum – 2014

10 ok, amiért jobb fiúnak lenni
A pad másik felén

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Pókok! Pókok!

Kannibálok, pókok és mobillal fotózás. A PEOPLE TEAM egykori táborozóját kérdeztük, aki ma már táboroztató. Heni mesélt a PT-s élményeiről.…
PEOPLE TEAM tábor

Mit tesz az éhség az emberekkel…

Az egész táborban csend uralkodik. Már csak az előző harc nyertesei fosztják ki a büfét, legalábbis azt, ami még maradt.…
PEOPLE TEAM tábor

Kilenc éve PT

Egy „PT-veterán” interjúja következik. Gergővel szinte biztosan összefutsz a PEOPLE TEAM nyári táborában. Mutatkozz be, kérlek! Sziasztok! Nem. Na jó,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Senki se érdekeljen!

Bizonyára mindenki átesett már azon a bizonyos holtponton, amikor az egész emberiséget…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Rosszcsont

Rossz vagy! Nem szabad! Csalódtam benned! Buta! Már rég lemondtam rólad… –…