ÍGY HIBERNLJUNK HAJÓKAT

P1100767

A Titanic után bárki szabadon megcsinálhatja.

Még vasárnap kezdődött minden, amikor unalmas perceinkben origamizni kezdtünk. Egyszer csak, nagy hajtogatási tehetségünk gyümölcseként, egy papírhajót kreáltunk. Megörültünk a kis hajónak, akit egyből el is neveztünk Pisti Juniornak.

Pistit követte Sára, és gondoltuk, elküldjük őket nászútra. Megengedtük a vizet az egyik mosdókagylóba, és vártunk. Végre vízre bocsáthattuk csónakjainkat; szél ellenében fújtuk őket, de ezt sem tudtuk sokáig csinálni, mert a nagy röhögőrohamok közepette még el is estünk, nemhogy egy kis papírvalamit fújdogáljunk.

Valamelyikünk okos fejéből pattant ki az ötlet, hogy fagyasszuk le a hajókat, mert az buli.

P1100767

Ebéd közben is csak a hajóinkra tudtunk gondolni, vajon jól érzik-e magukat a jeges tengerben, nem fagytak-e szét, és hasonlók. Amikor megláttuk az alátétnek használt óriási papírokat, egymásra nézve konstatáltuk: ebből csináljuk a következőt.

Az ötödikre felmászva elkezdtük hajtogatni. Ha nem is ez a legszebb művünk, de mindenképpen a legnagyobb lett. Az Anyahajó tökéletes névnek tűnt, csak egy probléma volt: nem sikerült jól. Hosszú agyalás után rájöttünk, hogy az Anyóshajó lesz a legjobb, a kinézetére való tekintettel. Őt is megúsztattuk a többi hajóval együtt.

Sajnálatos módon Pisti Junior segítségére későn érkeztek a többiek. Elvesztettük; Pisti Titanicot utánozva elmerült. Ezen a tényen nem sokat szomorkodva galacsinként visszatettük a fagyasztóba.

A csapatválasztás után a rosszul sikerült verses papírból csináltunk minihajót, és boldogan vittük a szobánkba. Szerintem az sikerült a legjobban. A nagy vízicsatánk után a Mirelit vizeire eveztek hajócskáink, és azóta is ott vannak. Bőszen gyártjuk a hajókat, azóta már van még egy Pistink, egy Minink és egy Hályónk.

Szeretettel várunk az ötödiken mindenkit, aki meg szeretné nézni a hajógyűjteményünket. Még szívesebben látjuk azokat, akik szeretnének besegíteni a hajógyártásban, hogy a végén együtt hajózhassunk a fagyott papírflottánkon a végtelen Mirelit-tengeren.

Mihócza Viki