Gasztroblogger-gyorstalpaló

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Régi álmod, hogy elmondd a véleményed, és szeretsz enni? Legyél gasztroblogger!

Persze mielőtt elkezdjük beleásni magunkat a témába, az első és legfontosabb: mi az a gasztroblog? Egy virtuális napló a főzésről. Írhatsz kritikákat éttermekről, forgathatsz videót, ahogyan a legnehezebb ételeket készíted el 30 perc alatt, vagy csak simán egy gulyáslevest csirkehússal. Bármi mehet, de a hozzáállás nagyon fontos. Nézzük csak: mire van szükség egy jó gasztrobloghoz?

Szeresd a hasad! Ez nagyon fontos; ha nem szeretsz enni, akkor egy kaja sem ízlik. Kifinomult ízlésed legyen! Ha bemész a Mekibe, és leírod, hogy király a kaja, senkit nem fogsz meglepni. Persze hogy király – a műanyagtól. Gratulálok, Sherlock! Ettől nem leszel szakértő.

Gyűjts róla érdekességeket! Például: honnan jön a hozzávaló, a szakács minek készült; mert lehet, hogy olyan szakács csodáját eszed, aki azelőtt rendőrnek akart állni. Szóval nem árt, ha értesz az ételekhez. Na meg az emberekhez is. Legyenek gasztronómiai alapjaid!

Nekem különösen tetszik, ha egy órán keresztül beszélhetek az étel elkészítéséről, a nehézségekről, és hogy a végén milyen finom lesz. Ha ütős nevet választasz, jól magyarázol, van egy kis humorérzéked, jól fog a pennád, és van egy profi kamerásod, akkor már csak a hozzávalók kellenek, és készen állsz.

Próbálj egyedi stílust felvenni! Ha nem olyan akarsz lenni, mint minden más blogger, találj ki szlogent, legyen kabalafakanalad, vagy legalább a kötényed lehet különleges. Hidd el, ezek egyszerű dolgok, de hatásosak. Ha már írsz, bíráld az ételeket rendesen, különben senki sem fogja olvasni a blogodat, legfeljebb az anyukád.

Legyél kemény: ha a kaja pocsék, akkor pocsék. Megbíznak benned az emberek, úgyhogy felelősséggel tartozol, ne okozz nekik csalódást! Lehet, hogy paprikásan (értitek, „paprikásan”) írtad, mert még friss az élmény, de nem baj! Lássák, hogy mit vált ki belőled az étel! Gordon Ramsey-t mindenki utálja? Igen. Mégis, a keménysége miatt az ő műsorai a legjobbak.

Főzés. Ha levideózod, ahogyan főzöl, akkor könnyű, gyorsan elkészíthető ételeket készíts! Nem fogják végignézni az emberek a 2-3 órás videókat, amikben lekvárt főzöl. Ha ezeket betartod, akkor az egyik legjobbja lehetsz a szakmának. Hajrá!

Pongrácz Samu

Papagájoroszlánegér
50 óra munka vagy 50 óra szórakozás?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Pókok! Pókok!

Kannibálok, pókok és mobillal fotózás. A PEOPLE TEAM egykori táborozóját kérdeztük, aki ma már táboroztató. Heni mesélt a PT-s élményeiről.…
PEOPLE TEAM tábor

Mit tesz az éhség az emberekkel…

Az egész táborban csend uralkodik. Már csak az előző harc nyertesei fosztják ki a büfét, legalábbis azt, ami még maradt.…
PEOPLE TEAM tábor

Kilenc éve PT

Egy „PT-veterán” interjúja következik. Gergővel szinte biztosan összefutsz a PEOPLE TEAM nyári táborában. Mutatkozz be, kérlek! Sziasztok! Nem. Na jó,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Gyertyák és medvék

Bizonyára sokan egyetértetek velem, hogy elég volt a hosszú, hideg télből, itt…