AMIT NEM MONDUNK EL

10575456_777318932319634_452564365132241016_o

Ha azt mondom, vendégség vagy ottalvás, minden lány egyből haditervet gyárt, mit hogyan fog csinálni.

A barátnőknél mindig a fogmosás a legjobb, nem tudom, milyen megfontolásból, de mindig hosszabb ideig akarsz fogat mosni, mint a másik. Nálunk ez már addig fajult, hogy nagyjából fél óráig álltunk a csap előtt, egymásra pillantgatva, ki hagyja előbb abba. Egyszer csak kitört belőlem, hogy ezt nem tudom tovább csinálni, ki fognak esni a fogaim. Jót nevettünk rajta, mert egyikünk se szokott ilyen alapos lenni. Ilyen még a párnafordítás, ha az egyik oldala már túl meleg, akkor – nagy szenvedés közepette – megfordítjuk a párnát, és újra hideg felületen alszunk tovább. Ha barátoknál alszol, és te előbb felébredsz (mert ez mindig így szokott lenni), akkor addig csendesen fekszel és színleled az alvást, amíg a másik fel nem ébred. Persze ez a legjobb barátodnál nem így van, az ő ébresztése egy diszkrét hasas az ágyába, miközben halkan tudatod vele, hogy te már régóta fent vagy.

10575456_777318932319634_452564365132241016_o

Nem is kell ilyen messzire menni, elég, ha a WC-re gondolunk. Mindegyikünk próbál minél halkabban pisilni, már külön ülést fejlesztettünk ki, hogy ez hang nélkül menjen. Hasonló még a melltartó-igazítás, amit karatemozdulatok alá rejtünk. Vagy megkérjük a barátnőnket, hogy egy picit lassítson, maradjon le, és ne feltűnően hajtson végre egy nadrágcsekkolást a rosszabb napokon. Lehet, hogy ez picit hipochonder dolog, de nem szoktam levegőt venni, ha valaki mellettem tüsszent, azért, hogy ne lélegezzem be a váladékát. Eleve, aki nem rakja a szája elé a kezét, az gusztustalan, de a legjobb, amikor szembe is néz veled, és látod az arcán, ő is látta, hogy szembeprüszkölt. Ezen gyorsan átlendül, és bocsánatkérés nélkül továbbmegy, te meg jó sokáig moshatsz kezet.

Ez mind azért van, mert „lányosabbnak” akarunk tűnni, még egymásnál is. Én legalábbis mindig azon agyalok, hogy rövidebb ideig, rosszabbul csinálok valamit, mint a többiek. A társadalom is elvárja, hogy ne úgy viselkedjünk, ahogy kényelmes lenne.

Mihócza Viki