10 ok, amiért jó, hogy macskám van

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Sokszor hallom, hogy a kutyák sokkal jobbak a cicáknál, mert hűségesebbek és bújósabbak. Ezzel nem értek egyet, mindkét állatkának vannak jó és rossz oldalai. Én ugyan mindkettőt szeretem, de mégiscsak a kis cirmosok állnak hozzám közelebb. 10 érvvel támasztom alá, hogy miért jó a kis szőrzsákokkal együtt élni.

1.) Hihetetlen mértékben fejlett reflexek: Amikor hajnalban megérzed azt az éles fájdalmat, amit a macsid okoz kis karmocskái segítségével a kilógó lábfejeden, és te egy pillanat alatt lesöpröd az ágyról, az teljesítmény.

2.) Nasizás: Nincs annál felemelőbb érzés, mint amikor otthon csirkét sütünk, és eljuttatunk néhány falatot a folyton nyervákoló cicusnak. Elképesztő az a kifejlett érzékük, hogy ha elővesszük a husit a hűtőből, a ház másik feléből is meghallják a fincsi étek huppanását a vágódeszkán.

3.) Kakiproblémák: A macskák nagyon pedáns állatok, nem szeretik salakanyagukat viszontlátni a házban. Rendkívül könnyű szobatisztaságra szoktatni őket.

4.) Hideg éjszakák: Amikor télen a paplan alatt is szétfagysz, nagyon jólesik egy meleg, puha test a lábadnál. Megnyugtató a szuszogása, néha-néha megránduló lábacskája, amikor álmodik, és a csiklandozó bajuszkája is.

5.) Bújócska: Velem már többször is előfordult, hogy egész délután kerestem azt a rohadt kis dögöt, legalább hogy megsimizhessem. Mindig találnak maguknak valamilyen új, cuki fészket, ahol egész nap nyugodtan tudnak szunyókálni.

6.) Ajándékozás: Főleg nyáron rengeteg kisállatot kap el az én Figaróm. Rendszeresen hoz egeret, cickányt, pockot, gyíkot, madarat, sőt néha még a vakondok is előfordul. Ilyenkor mi nem szeretnénk beengedni a kis vadászt, mert félünk, hogy csúnyán szétcincálja a lakásban. Anyukámmal már felismerjük azt a bizonyos hangot, amikor valamivel a szájában könyörög, hogy engedjük be, hogy eldicsekedhessen új szerzeményével.

7.) Nyugiság: Melyik állat tudna órákig állni, és kifelé bámulni az ablakon? Nem tudok rájönni, hogy mi lehet olyan nagyon érdekes a kertünkben.

8.) Terület: Szotyika igazi kis gladiátor. Mindig lehet hallani este, ahogy összecsap az egyfolytában visszatérő benga nagy, fekete kandúrral. Másnap reggel általában visszatér, fáradtan, harci sebekkel tele a kis hős, és ilyenkor mindig agyondédelgetjük, hogy milyen ügyes volt.

9.) Elektronika: A cicák imádják a meleg billentyűzet érzését a hasikájukon, és hogy ezt elérjék, képesek ráfeküdni, miközben dolgozol.

10.) Puhaság: Bármikor odamehetsz hozzá azzal a szándékkal, hogy megdögönyözd kisállatodat, de csak akkor teheted ezt meg, ha elég gyors vagy, és elkapod.

László Julcsi

Sport-e a sakk?
Nem ítélünk el!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Kilenc éve PT

Egy „PT-veterán” interjúja következik. Gergővel szinte biztosan összefutsz a PEOPLE TEAM nyári táborában. Mutatkozz be, kérlek! Sziasztok! Nem. Na jó,…
PEOPLE TEAM tábor

Csajozás slam poetryvel

Volt lehetőségem interjút készíteni Bánki Benivel, aki egy nagyon elgondolkodtató slamet adott elő, amit hatalmas ováció kísért. KecskeNewsás: Miért kezdtél…
PEOPLE TEAM tábor

Vetélkedő és Animal Cannibals-koncert

Élőben közvetítjük a ma esti vetélkedőt és Animal Cannibals-koncertet. Házigazdák: Qka MC és Ricsipí. Időnként érdemes [volt] ráfrissíteni a cikkre!…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Életem legjobb tábora

Fanni nem fukarkodott a dicsérő szavakkal, amikor elmondta véleményét a PEOPLE TEAM nyári táboráról. Olvasd el, mit tapasztalt a PT-ben!…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Reklámzombik

Ha azt mondanám, hogy a reklámok mindenkit befolyásolnak, sokan ellenkeznének, de miről…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

A pénz boldogít?

Egy elmélet, amelyről mindenki sokat gondolkozik. Azt azért szögezzük le, hogy egy…